Održana uvodna konferencija za projekt OrtoFLEX

Održana uvodna konferencija za projekt OrtoFLEX

Dana 27.11.2013. godine u 11:00 sati održana je uvodna konferencija povodom predstavljanja projekta “OrtoFLEX – Hrvatski koncept fleksibilnog sustava za izradu ortoza kralježnice”.

ortozaStrojarski fakultet u Slavonskom Brodu uspostavio je međunarodnu suradnju sa znanstvenim institucijama u Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji te na program IPA IIIc prijavio projekt OrtoFLEX – Fleksibilni sustav za izradu individualnih ortoza kralježnice. Projekt OrtoFLEX, vrijedan više od 4,400.000,00 kuna (točnije, 578.377,37 eura), sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 466.562,83 eura. Projekt je ogledni primjer kvalitetnog povezivanja znanosti, tehnologije i gospodarstva koji će u konačnici pridonijeti povećanju konkurentnosti kvalitetnog hrvatskog proizvoda, ali i svima onima koji će se njime koristiti i tako si olakšati bolove u kralježnici.

Osim nabave potrebne opreme sredstvima Europske unije sufinancirat će se i edukacija znanstvenika, istraživanje i razvoj specijaliziranih programskih rješenja za digitalizaciju leđnog područja i za modeliranje prilagođenih ortoza kralježnice. Partneri u projektu su Medicinski fakultet iz Osijeka te Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Projekt je ugovoren u lipnju 2013. na dvogodišnje razdoblje.

Vijest je također objavljena na portalu SBPlus.hr.